Zodra een consument een retour heeft aangemeld, wordt er een retourzending aangemaakt bij de geselecteerde vervoerder. Door het tracking-nummer van de zending te koppelen aan de aangemaakte retour, kunnen we zorgen voor een vlotte verwerking van de retour. Wanneer een pakket retour komt in het magazijn hoef je namelijk alleen maar de barcode op het pakketzegel te scannen, en de retour zal direct verschijnen in de retourportal.

Lees hier alles over Scan, Know & Go, of volg onderstaande stappen om het in te stellen:

Scan, Know & Go instellen

Gebruik maken van deze scanfunctie? Deze staat standaard al ingeschakeld..! Je hoeft alleen maar te zorgen dat de retourportal open staat in je browser.

Retour openen in extern platform.

Verwerk je retouren niet in de retourportal maar in een extern platform, zoals Picqer? Dan kun je ook instellen dat je na het scannen wordt doorverwezen naar de voorgemelde retour in Picqer. Volg daarvoor deze stappen:

1. Ga in de retourportal naar Retourformulieren.
  2. Ga naar Instellingen en kies bij Barcode Redirect voor External platform.

Deze functie werkt op het moment alleen voor Picqer. In de toekomst zullen we ook redirects naar Magento 2 en Lightspeed ondersteunen.

Probleem 1: De retour opent niet in Picqer

Controleer even de volgende dingen:

• Staat bij InstellingenBarcode Redirect de instelling op External platform?
  • Zorg dat de Retourportal van Returnless geopend is in je browser voordat je scant. Alleen Returnless herkent namelijk de barcode en zal de doorverwijzing verzorgen.

Werkt het nog niet? Open dan even een Tekst-editor, scan de barcode en kijk of de barcode correct is door deze te vergelijken met de barcode op het pakketzegel. Bij problemen kun je de contact opnemen met ons, en maak dan a.u.b. even een screenshot van de Tekst-editor met barcode.