Voor Belgische webshops is het mogelijk om hun eigen bPost contract te koppelen aan je Returnless-account. Op dit manier kun je retourzendingen afhandelen op je eigen contract. Hieronder geven we meer informatie over hoe je je bPost contact kunt koppelen.

Stap 1. Activeer een Pro account

Voor het gebruik van een eigen vervoerders-contract, heb je een Pro account op retu.nl nodig. Deze kun je aanvragen via de Tarieven pagina.

Stap 2. Stuur de bPost Account gegevens door

Stuur een email naar onze Support-afdeling met daarin het verzoek om je bPost-contract te koppelen. We hebben de volgende gegevens van je nodig:

• Account ID
  • Algemene service wachtwoord
  • Tracking service wachtwoord

Met deze gegevens kunnen wij vervolgens uw jouw bPost tarieven gebruiken als retourzendingen.

Hulp bij verzamelen van de gegevens

Account ID

Uw Bpost account ID bestaat uit 6 cijfers. U kan uw account ID ook opzoeken via de stappen onderaan:

1. Ga naar https://www.bpost.be/portal/login
2. Kies 'Shipping Manager'
3. Ga naar 'Admin'
4. Ga naar 'General Settings'
5. Hier kan de 'Account ID' terugvinden

Algemene service wachtwoord

1. Ga naar https://www.bpost.be/portal/login
2. Kies 'Shipping Manager'
3. Ga naar 'Admin'
4. Ga naar 'General Settings'
5. Hier kan u de 'Passphrase' terugvindenUw Passphrase mag niet langer zijn dan 30 tekens.

Tracking service wachtwoord

Uw 'Tracking Service Passphrase' is niet terug te vinden in het Bpost gebruikersportaal. Om dit wachtwoord op te vragen dient u contact op te nemen met SMB_TXP_SHIPPINGMANAGER@bpost.be. De Shipping Manager afdeling zal een 'Tracking Password' voor u genereren.