Deze functionaliteit is beschikbaar voor shops met het Automate plan en het volgende gekoppelde platform:

Heb je een Starter of Pro pakket en wil je upgraden naar Automate? Dat kan hier.

 

Coupons stimuleren

Om coupons effectief te benutten, is het raadzaam om het gebruik van coupons te stimuleren bij je klanten. Dit kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld:

  • Bied gratis retourneren aan wanneer klanten kiezen voor het ontvangen van een coupon. 
  • Bied een coupon van een hogere waarde aan. Bijvoorbeeld: retourneert de klant voor €100, bied dan aan om een coupon van €105 te ontvangen in plaats van €100 geld terug.

Om dit goed in te stellen in je retourformulier, kun je contact opnemen met support@returnless.com om de mogelijkheden te bespreken.

Coupons aanmaken met één klik

Wanneer klanten hebben gekozen om een coupon te ontvangen en dus geen geld terug willen, kun je deze klanten eenvoudig terugbetalen via de retourportal. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Ga in de retourportal naar Retouren en op een een retour.
  2. In de rechter zijbalk zie je bij het gekoppelde platform een mogelijkheid om een coupon aan te maken. Standaard staat hier het bedrag ingevuld van de waarde van de producten die een consument gaat retourneren. Echter kun je dit bedrag ook aanpassen, indien nodig.
  3. Klik op de knop Generate Coupon en Returnless zal dan automatisch een coupon van het gekozen bedrag aanmaken in Magento 2 of Lightspeed. Zodra de pagina herladen is verschijnt de couponcode direct in de portal.
  4. Stuur de coupon vervolgens naar de consument via je eigen ticketsysteem of door een reactie te plaatsen in de retourportal. De couponcode zal ook zichtbaar zijn op de retourpagina.