Voor deze functionaliteit heb je minimaal versie 1.2.2 van de Returnless Connector nodig.

Wanneer je gebruik maakt van Magento 2 bieden we de mogelijkheid om vanuit de Retourportal een Credit Memo aan te maken. Wanneer je Payment Provider een refund mogelijkheid heeft in de Magento extensie, is het tevens mogelijk direct een terugbetaling aan de consument te verrichten.

 

Magento 2 Credit Memo aanmaken

Om een Credit Memo aan te maken open je eerst een retour in de Retourportal. Wanneer de oorspronkelijke order in Magento 2 is aangemaakt, heb je aan de rechterzijde een blok om direct een Credit Memo aan te maken.

 

 

Beschrijving van instellingen:

  • Email naar klant versturen: Indien aangevinkt zal er vanuit Magento 2 een email verzonden worden naar de consument, met daarin de creditfactuur. Hiervoor wordt de credit factuur gebruikt zoals deze in Magento 2 ingesteld is.
  • Terugbetaling activeren: Indien de extensie van de aangesloten Payment Provider dit toestaat, zullen we proberen direct een terugbetaling te verrichten voor het genoemde bedrag.
  • Verzendkosten terugbetalen: Betaal (een gedeelte van) de oorspronkelijke verzendkosten terug aan de klant. Wettelijk gezien is het verplicht om alle verzendkosten te vergoeden indien de volledige bestelling geretourneerd wordt. Indien maar een gedeelte van de bestelling geretourneerd wordt hoeven de verzendkosten niet terugbetaald te worden.
  • Correctie op bedrag: Voer een optioneel bedrag in om het terug te betalen bedrag te corrigeren. Dit mag een positief of negatief bedrag zijn.

Druk vervolgens op de knop Credit Memo aanmaken om het aanmaken te voltooien.

Omdat iedere webwinkel andere instellingen en extensies heeft adviseren wij, zeker wanneer de functionaliteit nieuw in gebruik wordt genomen, om regelmatig een test te doen of het correcte bedrag is terugbetaald.