Wij tonen standaard instructies aan de consument, om te zorgen dat een pakket op een juiste manier retour komt. Het is mogelijk om van deze standaard instructies af te wijken, bijvoorbeeld omdat je de instructies niet aansluiten op je retourproces.

Standaard instructies aanpassen

Deze instructies worden getoond boven de Download retourlabel knop voor alle standaard vervoerders. Denk aan PostNL, DPD, DHL, bPost, etc. Bij deze standaard instructies is het de bedoeling dat de klant het pakketzegel download en samen met een (kopie) pakbon in het pakket terug stuurt. 

De standaard instructies zijn:

Opmerking:
Wanneer je geen gebruik maakt van een PDF Retourformulier, zal de download knop zich aanpassen naar "Download Retourlabel".

Aanpassen tekst

Om deze tekst aan te passen ga je in het formulier naar Custom Instructies > Standaard Instructies. Vul daar een tekst naar wens in. Het is mogelijk om hier HTML opmaak aan toe te voegen:

 

De tekst zal vervolgens netjes op de download-pagina getoond worden:

Tip!
Gebruik de variabele %1 om de naam van de vervoerder te tonen. De zin "Lever het pakket in bij een %1 pakketpunt" zal worden getoond als "Lever het pakket in bij een PostNL pakketpunt" wanneer de klant voor PostNL heeft gekozen. 


Printerloos retourneren instructies aanpassen

Wanneer je gebruik maakt van PostNL Printerloos Retourneren kun je dezelfde stappen volgen maar de instructies invoeren in het veld Instructies Printerloos Retourneren. We hebben hier een apart veld voor aangemaakt omdat je hier waarschijnlijk andere instructies wilt tonen dan bij een standaard zending.

Doe je geen aanpassing? Dan tonen we deze instructies:

Ruilen in winkel instructies aanpassen

Wanneer je een fysieke winkel hebt en gebruik wilt maken van een Ruilen in de winkel retour-optie, kun je dezelfde stappen volgen. Voer de aangepaste instructies dan in bij het veld Instructies Ruilen in de winkel

Doe je geen aanpassing? Dan tonen we deze instructies: