Retourdata kan zeer waardevol zijn voor het analyseren van de performance van je productcatalogus. Binnen Returnless zijn er meerdere rapporten beschikbaar die je kunnen helpen bij de analyse. Voor de meeste rapporten heb je een Automate abonnement nodig.

Retourdata rapporten beschikbaar

Pro & Automate abonnement:

  • Raw data: dit is een overzicht van alle data die we omtrent de retouren hebben verzameld. Door deze te exporteren kun je hier zelf analyses op los laten in bijvoorbeeld Excel of PowerBI.

Automate abonnement:

Wanneer je het Automate abonnement hebt, krijg je toegang tot realtime rapporten die je direct inzicht geven in je retouren. Hier is dan geen externe tool voor nodig. Hieronder een overzicht van de rapporten die je tot je beschikking hebt:

  • Reasons: Een snel overzicht van de meest voorkomende retourredenen.
  • Reasons by SKU: Een gedetailleerd overzicht van de meest geretourneerde producten inclusief retourreden, gegroepeerd per SKU.
  • Reasons by EAN: Een gedetailleerd overzicht van de meest geretourneerde producten inclusief retourreden, gegroepeerd per EAN.
  • Reasons by Customer: Een gedetailleerd overzicht van de klanten die het vaakst iets retourneren inclusief retourreden.
  • Reasons by Brand: Een gedetailleerd overzicht van de meest geretourneerde merken inclusief retourreden. Hierbij is het mogelijk ook de SKU informatie te zien per merk.
  • Order Return Period: Een gedetailleerd inzicht in de tijd die er zit tussen het plaatsen van de bestelling en het retourneren van de bestelling. Gespecificeerd per bestelling
  • Average Return Period: Een gedetailleerd inzicht in de tijd die er zit tussen het plaatsen van de bestelling en het retourneren van de bestelling. Gespecificeerd per dag, week, maand of jaar.
  • Return by date: Een overzicht van het aantal retouren inclusief retourreden, per dag, week, maand of jaar.

 

 

Rapporten exporteren

Om rapporten te exporteren klik je rechtsboven op de Exporteren knop. Er zal een popup verschijnen waar je de gewenste datums in kunt stellen van het rapport. Ook kun je hier kiezen tussen CSV of een XML format. CSV wordt standaard gebruikt.

Nadat je op Generate Report klikt kan de popup weggeklikt worden. Het rapport zal worden gegenereerd en na enkele minuten beschikbaar zijn in het Reports tabblad.