Wanneer je meerdere medewerkers hebt die gebruik moeten maken van de Retourportal, is het mogelijk extra accounts aan te maken. Volg daarvoor deze stappen:

1. Nieuwe rol aanmaken

Door rollen aan te maken kun je gebruikers bepaalde rechten geven. Zo kun je een specifieke rol aanmaken voor medewerkers die alleen retouren mogen inzien, maar niet bewerken. Of je kunt een rol aanmaken voor medewerkers die alleen GateKeeper aanvragen mogen keuren, maar geen retouren mogen zien. Start dus eerst met het aanmaken van een nieuwe rol.

1. Onderaan de linker zijbalk vind je het 'Gebruikers' menu. Klap deze uit en ga naar Beheer Rollen.
  2. Klik op Nieuwe rol toevoegen.
  3. Geef de nieuwe rol een naam, bijvoorbeeld "Klantenservice".
  4. Voer ter verificatie je eigen wachtwoord in.
  5. Klik op Rol bronnen en geef aan welke rechten de nieuwe rol heeft. Je kunt de rol alle rechten geven, of bepaalde rechten uitvinken om te zorgen dat een medewerker geen toegang heeft tot de gehele Retourportal.

2. Nieuwe gebruiker aanmaken

Nadat je een rol hebt aangemaakt, kan er een nieuwe gebruiker worden aangemaakt.

1. Ga naar Beheer accounts.
  2. Klik op Nieuwe gebruiker toevoegen.
  3. Vul de benodigde gegevens van de nieuwe gebruiker in.
  4. Klik op Rol van gebruiker en geef de rol voor deze gebruiker aan.

Zodra de gebruiker is opgeslagen zullen wij een e-mail naar de nieuwe gebruiker sturen met een bericht dat er een account is aangemaakt. In deze email voegen wij uit veiligheidsoverwegingen het gekozen wachtwoord niet toe. We adviseren om deze zelf op een veilige manier naar de nieuwe gebruiker te sturen. Ook kan de gebruiker zelf een nieuw wachtwoord kiezen via de Nieuw wachtwoord aanvragen pagina