Met de GateKeeper zorg je ervoor dat een klant eerst een retouraanvraag doet voordat deze een retourzending aan kan maken. Deze retouraanvraag kun jij of je klantenservice medewerkers zelf keuren. Daarbij kun je aangeven of de zending gratis of betaald retour mag. Ook kun je per aanvraag een eigen referentie meegeven die op de retourlabel wordt toegevoegd. Hierdoor kun je het logistieke proces efficiënter inrichten.

Hoe werkt de GateKeeper?

In het retourformulier verzamelen we verschillende informatie over de retourzending. Deze informatie vult de consument zelf in, denk aan: bestelnummer, retour redenen, foto upload, en vervolgvragen omtrent de retourzending. Op basis van deze informatie kan de klantenservice de zending keuren en bepalen of de zending gratis of betaald retour mag komen.

 

Per vraag of combinatie van vragen kunnen we de GateKeeper activeren. Hiermee kunnen we de klantenservice en logistieke afdeling slimmer en sneller laten werken. Denk aan:

Schade aan product

Wanneer een consument een product retour stuurt wegens schade kunnen we specifieke zaken vragen zoals foto van de schade, bestelnummer en gewenste oplossing. Wanneer de retour is aangemeld ontvangt de klantenservice de retouraanvraag en kan deze direct gekeurd worden op basis van de geleverde informatie. Daarnaast kun je zelf nog een referentie meegeven voor op het retourlabel zoals “beschadigd”. Hierdoor weet de logistiek medewerker dat het product niet meer op voorraad gelegd kan worden, zonder het pakket te hoeven openen.

 

Gratis ruilen?

Bied je als webshop aan dat de consument gratis mag ruilen, maar betaald moet retourneren. Geen probleem! Hiervoor is de GateKeeper ideaal.

Wanneer de consument kiest om gratis te ruilen wordt de GateKeeper geactiveerd, dan kan de klantenservice medewerker de aanvraag oppakken. Vaak resulteert dit in een upsell, waardoor je de orderwaarde kunt verhogen.

Van klantenservice naar salesmedewerker

Met de GateKeeper functie kun je direct je aantallen retouren verlagen soms wel tot 35%. Wel ga je de werkzaamheden van je klantenservice verhogen. Het interessanten hierin is dat de werkzaamheden wel gaan veranderen. De werkzaamheden gaan van klachten afhandeling naar sales activiteiten. Hierdoor gaat deze afdeling ineens een stuk rendabeler worden.

Retouren stroomlijnen

De kunst is uiteindelijk om het retourproces goed te leren kennen en je klanten beter te begrijpen. Wanneer je dit weet, kun je aan de hand van ons retourformulier de juiste vragen stellen om je retourproces in juiste banen te leiden. Een x percentage van jouw bestellingen wordt geretourneerd, dit staat vast. Echter gaat het erom dat je per retourreden de juiste oplossing en afhandeling kunt bieden. Dit kan nu stukken slimmer met onze GateKeeper functie.