• Voor deze functionaliteit dient de Returnless API key toegang te hebben tot de scope "write_orders", "write_gift_cards", "write_shopify_credit".
  • Shops dienen gebruik te maken van de Shopify V2 integratie. Dit kun je controleren in het menu door naar Integraties te gaan.
Wanneer je gebruik maakt van Shopify bieden we de mogelijkheid om vanuit de Retourportal een Order Refund aan te maken. Wanneer je Payment Provider een refund mogelijkheid heeft in de Shopify extensie, is het tevens mogelijk direct een terugbetaling aan de consument te verrichten.

Shopify Refund aanmaken

Om een Refund aan te maken en deze voor te melden in Shopify, open je eerst een retour in de Retourportal.

In de retour geef je aan welke item(s) retour moeten, dit door aan te geven hoeveel Qty Received en of je het product back to stock hebt ontvangen.

Wanneer de oorspronkelijke order in Shopify is aangemaakt, heb je aan de rechterzijde een blok om direct een Refund aan te maken.

Beschrijving van instellingen:

• Notify customer by email: Indien aangevinkt zal er vanuit Shopify een email verzonden worden naar de consument, met daarin een bevestiging van de refund. Hiervoor wordt de email gebruikt zoals deze in Shopify ingesteld is.
  • Refund shipping costs: Betaal (een gedeelte van) de oorspronkelijke verzendkosten terug aan de klant. Wettelijk gezien is het verplicht om alle verzendkosten te vergoeden indien de volledige bestelling geretourneerd wordt. Indien maar een gedeelte van de bestelling geretourneerd wordt hoeven de verzendkosten niet terugbetaald te worden.
  • Remarks: Voer een optionele opmerking toe die bij de refund wordt geplaatst..

Druk vervolgens op de knop Create refund om het aanmaken te voltooien.

Omdat iedere webwinkel andere instellingen en extensies heeft adviseren wij, zeker wanneer de functionaliteit nieuw in gebruik wordt genomen, om regelmatig een test te doen of het correcte bedrag is terugbetaald.