Picqer status voormelding

Wanneer je merkt dat een retour niet wordt voorgemeld zullen wij altijd deze status doorgeven in de portal. Dit kun je op retourniveau zien. In onderstaande voorbeeld zie je dat de voormelding binnen Picqer gelukt is. Wanneer dit niet gelukt is zullen we hier ook de foutmelding geven. In veel gevallen komt hier dan te staan dat er een retourreden ontbreekt.

 1. Check je retourreden
 

Ga bij de instellingen van het retourformulier naar Picqer Retourreden koppelen en koppel de gewenste Returnless redenen aan de redenen van Picqer. Let op: de Returnless retour redenen moeten uniek zijn. Gebruik iedere retourreden dus maximaal één keer. Je hoeft niet alle Picqer retourredenen te gebruiken, er mogen dus redenen overgeslagen worden indien je ze niet wilt gebruiken. 

Picqer Retourredenen

 

Veel voorkomende fout
Een veel voorkomende fout is wanneer je binnen Returnless retourreden gebruikt die niet in je Picqer account staat. Hierdoor kun je deze ook niet koppelen aan je Returnless retourreden. Wanneer een consument dan een retour aanmaakt met een retourreden die niet gekoppeld is, wordt deze retour niet voorgemeld in Picqer. 

Oplossing:

Stap 1
Kijk welke retourreden je gebruikt in je formulier. Deze vind je bij "instellingen".

Stap 2
Voeg de missende retourreden toe in je Picqer account.

Stap 3
Vanuit de returnless portal kun je vervolgens via Webwinkel integratie op de knop "Connect with Picqer" klikken. Op deze manier halen we alle nieuwe instellen op vanuit je Picqer account. Daarna kun je de Picqer retourreden koppelen aan die van Returnless. Nu moet het probleem zijn opgelost.

 

 

Retourreden toevoegen in Picqer?

Ga in je Picqer omgeving naar Settings > Returns. Klik op + New reason en maak de retourredenen aan die je wilt gebruiken. Ons advies is om dezelfde retourredenen aan te houden als de redenen in Returnless. Mocht je al bestaande redenen hebben dan kun je die ook gebruiken. Later koppel je de juiste redenen aan elkaar. Zie hier de complete lijst.

Picqer retouren instellen

 

2. Check je webhook return URL

Een andere reden waarom er geen retouren worden voorgemeld in je Picqer account is door het ontbreken van je Webhook Return URL. Deze vullen we standaard in maar mocht dit veld leeg zijn vul dan je Picqer store url in bijvoorbeeld: https://returnless.picqer.com/