Wij kunnen je Sendcloud account eenvoudig koppelen aan je retourportal. Daarmee worden retourzendingen aangemaakt met jouw eigen SendCloud account, met de daarbij behorende tarieven. Zo behoud je een overzicht van alle heen- en retourzendingen.

De retourlabels die worden aangemaakt worden vervolgens gewoon gefactureerd via SendCloud. Eventuele betalingen van betaalde retouren krijg je van ons uitgekeerd.

Sendcloud Retourportal koppelen

Volg deze stappen om SendCloud te koppelen aan Returnless, en je retouren via SendCloud aan te maken:

1. Nieuwe integratie aanmaken

Ga naar Instellingen > Integraties en zoek de Sendcloud API. Klik op Koppelen om een nieuwe integratie te starten.

2. Integratie instellen

Vul de volgende gegevens in:

Naam: Returnless

Webhook feedback ingeschakeld: Ja

Webhook URL: https://www.retourneren.nl/webhook/index/index

Servicepunten: Nee

3. API gegevens aanmaken

Sla de integratie op, er worden API gegevens aangemaakt. Stuur de volgende gegevens door naar onze klantenservice zodat wij de integratie kunnen voltooien:

• Publieke API Key
  • Geheime API Key

Mocht je deze gegevens niet kunnen vinden neem dan contract op met een medewerker van SendCloud.

Voor het gebruik van een eigen tarieven, heb je een Pro account op Returnless.com nodig. Deze kun je aanvragen via de Tarieven pagina. Of informeer naar de mogelijkheden!

4. Ordernummer op label tonen (optioneel)

Ga naar Instellingen > Verzendinstellingen en vink Toon order referentie op label aan om het ordernummer op het retourlabel te plaatsen.