Returnless.com stuurt consumenten die een retour aanmaken verschillende functionele berichten via de email. Dit doen we om de klant te informeren in het retourproces en wordt automatisch gegenereerd.

1. Notificaties retouraanvraag (Gate Keeper)

Aantal emails: 4

Wanneer je als webwinkel gebruikt maakt van de Gate Keeper functie zal de consument eerst een aanvraag doen. Deze aanvraag moet eerst goedgekeurd worden. Na goedkeuring van de webwinkel ontvangt de consument een email dat de retouraanvraag is goedgekeurd. Op dat moment kan een consument een retourlabel aanmaken. Wanneer de consument deze aanmaakt kan hij de retourlabel direct downloaden maar ontvangt hij ook een emails met daarin een pagina waarin alle gegevens staan opgesomd. Via deze pagina kan hij nogmaals de retourlabel downloaden. Wanneer de consument het pakket opgestuurd heeft ontvangt hij het laste bericht dat dit pakket geleverd is bij de webwinkel. Hier stopt onze notificaties met de consument.

 

2. Notificaties retour aanmaken

Aantal emails: 2

Wanneer een consument een retourlabel aanmaakt via het retourproces, kan hij de retourlabel direct downloaden, maar ontvangt hij ook een emails met daarin een pagina waarin alle gegevens staan opgesomd. Via deze pagina kan hij nogmaals de retourlabel downloaden. Wanneer de consument het pakket opgestuurd heeft ontvangt hij het laste bericht dat dit pakket geleverd is bij de webwinkel. Hier stopt onze notificaties met de consument.

Email flow

Bekijk hieronder de inhoud van de vier e-mails die jouw klanten kunnen ontvangen vanuit Returnless. De laatste email "retour is terugbetaald" is optioneel te gebruiken en zal niet automatisch gegenereerd worden. De emails kunnen niet worden aangepast omtrent content. 

 

 

1. Bevestiging van je retour aanvraag (Gate Keeper)

 

2. Retouraanvraag is goedgekeurd (Gate Keeper)

 

3. Label is aangemaakt 

 

4. Retour is geleverd