Indien de naam- of adresgegevens van de consument niet voldoen aan de voorwaarden van de vervoerder, kunnen wij het label niet aanmaken bij de vervoerder. Nadat de retour is aangemaakt geeft de vervoerder dan een foutmelding aan ons terug.

Consument maakt zelf nieuw retourlabel aan

In de meeste gevallen kunnen wij dan een correcte foutmelding aan de consument laten zien. De consument kan de fout dan zelf verbeteren en een nieuw label proberen aan te maken. Denk aan:

  • De straatnaam dient minder dan 50 karakters te bevatten.
  • Vul een geldige Postcode in.
  • Vul een geldig emailadres in.
  • De plaatsnaam dient minder dan 30 karakters te bevatten.

Echter, het kan voorkomen dat de vervoerder geen duidelijke terugkoppeling aan ons geeft, maar de zending simpelweg weigert. De consument krijgt dan geen foutmelding te zien. In dat geval zal de melding aan de consument helaas ook niet altijd concreet zijn. We adviseren de consument in dat geval om de gegevens te controleren en de retourzending daarna nogmaals aan te maken.

 

Webwinkel maakt nieuw retourlabel voor consument aan

Wanneer de consument contact opneemt dat het label niet gedownload kan worden, neem dan de volgende stappen:

  1. Ga in de Retourportal naar Retouren en open de retour waar het om gaat.
  2. Rechtsonder vind je de verzendinformatie. Klik daar op Bekijk retourpagina van consument.
  3. Nu zie je dezelfde pagina als de klant. Hier kan de fout voor de consument hersteld worden. Klik op Verstuur om nog een poging te doen om de zending aan te maken.
  4. Nadat de retourzending is aangemaakt kun je in de retourportal het retourlabel downloaden zodat je deze naar de consument kunt versturen. Uiteraard is het ook mogelijk om een nieuw bericht naar de klant te sturen vanuit de retourportal, de klant krijgt dan een emailnotificatie en kan vanuit daar ook de downloadpagina komen.