Voor webwinkels is het mogelijk om een eigen DHL Duitsland contract te koppelen aan de Retourportal. Op deze manier kunnen Duitse klanten een retourzending op jouw contract aanmaken en bepaal je zelf het tarief dat je wilt doorberekenen aan de klant.

Stap 1. Stuur de DHL Duitsland Accountgegevens door

De benodigde gegevens kun je opvragen via DHL. Wanneer je deze gegevens hebt ontvangen, dien je contact op te nemen met je DHL Account Manager voor de tracking credentials. Stuur daarna een email naar onze Support-afdeling met daarin het verzoek om je DHL-contract te koppelen. We hebben de volgende gegevens van je nodig:

De gegevens welke je gebruikt voor het DHL Business Klanten Portaal dhl-geschaeftskundenportal.de)

• DHL Business Portaal Gebruikersnaam
  • DHL Business Portaal Wachtwoord

De volgende nummers kun je vinden in het DHL Business klantenportaal onder Accountnaam > Masterdata > Contract Positions.
Let op: Wees er zeker van dat je partner ID bij het product hoort.

• Factuurnummer
  • Factuurnummer Paket Internationaal
  • Factuurnummer Retoure Factuurnummer Retoure Internationaal
  • Factuurnummer Timeframe
  • Factuurnummer Paket Connect
  • Factuurnummer Europaket

DHL Trackingnummers bevatten een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam start met ZT en een zescijferig nummer. Je kunt de Track & Trace afdeling van DHL bereiken via het e-mailadres trackandtrace.de@dhl.com.

• DHL tracking gebruikersnaam
  • DHL tracking wachtwoord