Wanneer een klant een retouraanvraag heeft aangemeld ontvang je hiervan een melding en wordt de aanvraag toegevoegd in het account onder "Aanvragen".

Overzicht retouraanvragen
Aan de hand van de status van de aanvraag kun je zien of deze aanvraag al behandeld is of nog niet. Om een snel overzicht te hebben kun je via de standaard filters een keuze maken uit Open, Ongelezen, On hold, Gratis retour afgekeurd of Alle aanvragen.

 

 

Het keuren van een aanvraag kan eenvoudig in 3 stappen:

 

Stap 1 Starten met keuren

Als webwinkel medewerker moet je nu deze aanvraag keuren aan de hand van de informatie die de klant jullie heeft gegevens. Je kunt de aanvraag openen door er op te klikken.

 

 

Stap 2 Kies de juiste retouractie
Hier zie je de aanvraag van de klant en alle gegevens die de klant heeft ingevuld binnen de retouraanvraag. Op basis van deze gegevens kun je aangeven of de aanvraag goedgekeurd mag worden of niet. Belangrijk is dat je een van de vier retouracties aanklikt. De keuze hierin is Goedkeuren, Afkeuren, On hold of Goedkeuren zonder terugzending. 

 

Gratis retourlabel activeren
Wanneer je de zending goedkeurt heb je de optie om een gratis label te activeren voor je klant. Let op de retourkosten worden dan door berekent aan jouw als webwinkel.

 

Stap 3 E-mail naar de klant

Wanneer je de juiste retour actie hebt geslecteerd, veranderd de status van de aanvraag. Let op de klant heeft op dit moment nog geen melding hiervan ontvangen, dit doe je via de groene knop "Notify customer".

Notify customer
Nu je intern de retour hebt gekeurd, moet je hier de klant nog wel van op de hoogte brengen. Dit doe je door in het tekstveld een bericht te plaatsen of een standaard tekst bericht te selecteren via "Add canned reply.

 

 

Nadat je de tekst hebt ingevuld of canned reply hebt geslecteerd kun je op de groene knop "Notify customer" klikken, zodat je klant een email ontvangt met daarin de bevestiging van de aanvraag.

De klant heeft nu een mail ontvangen en kan vanuit daar zijn retourlabel aanmaken.

 

Status wijzigingen
De interactie met de klant via de email wordt ook bijgehouden in de portal. Zo kun je zien of de klant de email heeft gelezen en of de klant al een label heeft aangemaakt. Wanneer de klant na 14 dagen geen label heeft aangemaakt verloopt de aanvraag en kan de klant geen retourlabel maar aanmaken.


Heb je toch nog vragen?

Geen probleem mail of bel ons dan even op info@returnless.com of 020 210 1355.